Smart Elkoll ger framtidens smarta elförbrukning

Att se över sin elförbrukning har aldrig varit viktigare. Med hjälp av vår tjänst Smart Elkoll kan du optimera ditt effektuttag. Du använder din el på ett smartare sätt, slipper onödiga energikostnader och bidrar till att avlasta elnäten.

Vad är Smart Elkoll?

Energiintensiva verksamheter har oftast ett effektabonnemang för sin el. Det innebär att den timme i månaden du använder mest el ligger till grund för hur stort abonnemanget och kostnaderna blir.

Med Smart Elkoll fördelas effektuttaget över tid genom att koppla ner enheter i anläggningen som inte behövs för att hålla produktionen igång just då – till exempel värmepumpar, ventilation och laddstolpar till bilar.

Det kallas effektstyrning och innebär att du i högre utsträckning betalar för den el du faktiskt använder. 

Varför Smart Elkoll? 

Många företag kämpar just nu med att få ekonomin att gå ihop på grund av stigande el- och energipriser. Många oroar sig för vintern då det faktiskt finns en risk för planerade strömavbrott för att elnäten är för hårt belastade och inte har kapacitet att skicka den svenska elen från norr till söder.

Med Smart Elkoll kan du bli mer energieffektiv och få ned dina kostnader genom att sprida ut din elförbrukning över dygnet, utan att det påverkar din verksamhet. Smart Elkoll ger dig både koll på och kapar effekttopparna.

Det är bra för ditt företag och din plånbok. Det är också ett sätt att bidra till framtidens smarta elförbrukning – att använda elen på sätt som avlastar elnäten.

Fakta – Detta är Smart Elkoll

  • Jämnare elförbrukning = färre effekttoppar

  • Färre effekttoppar = lägre elkostnader

  • Lägre elkostnader = pengar över till värdeskapande investeringar

  • Koll på elanvändningen = mer energieffektiv 

  • Mer energieffektiv = bättre för både miljön och elnäten

Abonnemangsanalys – första steget mot smartare elförbrukning

Det första steget i Smart Elkoll är att våra energiexperter gör en abonnemangsanalys. Då hjälper vi dig att förstå hur elen används och vad du egentligen betalar för.  Läs mer och boka en abonnemangsanalys här.

Vill du också optimera din elförbrukning? Kontakta oss! 

Edvin Eklund Beganovic
010-457 83 79

edvin.eklundbeganovic@elajo.se

Tornie Walfridsson
070-888 81 43

tornie.walfridsson@elajo.se