Elajo lanserar ny teknik för mer cirkulär livsmedelsproduktion

Utmaningen med att minska restflöden från växtbaserad dryckesproduktion såsom havredryck, sojadryck och böndryck är stor. Även bryggeri och destillerier brottas med stora restflöden. Ny revolutionerande återvinningsteknik, utvecklad av innovationsföretaget Elajo Technology Solutions, löser nu denna utmaning. Tekniken har nyligen installerats hos livsmedelstillverkaren The Green Dairy. Med Elajos nya teknik kan restflöden från växtbaserade drycker återvinnas och omvandlas till näringsrika och ekonomiskt betydelsefulla produkter.

Elajos reCirculating Food Dryer är en unik lösning som främjar en mer hållbar produktionscykel för livsmedel från växtriket. Tekniken kan installeras och användas av alla som producerar plantbaserad dryck, men även bryggerier och destillerier. Lösningen riktar sig mot produktion i stor skala och i industriella processer med stora krav på tillgänglighet och driftsäkerhet.

– Vi har utvecklat en helt ny lösning för ett globalt problem som genererar en stor möjlighet för livsmedelsproducenterna. Råvaran som vår lösning producerar får ett högt marknadsvärde, vilket gör reCirculating Food Dryer till en lösning som inte bara är hållbar, den blir också en mycket god investering för företagen. Att vi har lyckats att ta fram en lösning som på riktigt har påverkan på den globala livsmedelsproduktionen och att göra det i ett starkt växande segment på marknaden känns extra roligt. Samarbetet med The Green Dairy har varit helt avgörande för att få processen på plats och intresset från marknaden är stort. Vi har redan haft besök från hela Europa vid anläggningen och förfrågningar globalt, säger Stefan Svensson, koncernchef på Elajo.

Stefan Svensson, Koncernchef och VD

Läs pressmeddelande 
här