Människorna är det bästa med Elajo

I december började härliga Hanna Sinnerström hos oss på Elajo, som produktionschef i vår egen verkstad i Oskarshamn

Med en maskiningenjörsexamen från högskolan i Borås och nästan 15 års yrkeserfarenhet inom tillverkningsindustrin kändes det naturligt att ta nästa steg i karriären på Elajo.  

– Jag kände direkt att det här skulle passa mig – och det gör det verkligen. Som ny har jag såklart massor att lära mig, men jag har också massor att bidra med, säger Hanna. 

Förutom att tjänsten passade Hanna som handen i handsken hade hon redan tidigare en bra känsla för Elajo, både som bolag och leverantör. 

– Jag har bara sett Elajo utifrån tidigare. Min bild var att det är ett spännande bolag som står för mycket av det som jag själv tycker är viktigt. Kompetens, hög kvalitet och professionalism, säger Hanna.  

Brinner för sitt ledarskap

Att ta steget till Elajo såg Hanna som en spännande utmaning och de månader hon har varit på plats har hon ägnat åt att lära känna medarbetarna, ta reda på vad som engagerar dem och skapa sig en bild av hur teamet ska jobba framåt. Hon brinner för sitt ledarskap och ser det som högsta vinsten varje gång en medarbetare eller kollega hittar rätt. 

– Det är kul. När medarbetare väl hittar sin grej funkar det mesta. Därför brinner jag lite extra för att stötta och hjälpa mina medarbetare att göra just det, säger Hanna. 

Kvalificerad och skräddarsydd tillverkning

I Elajos verkstad tillverkas bland annat tankar till kärnkraftssektorn och tunga tillverkningsindustrier som SAFT Batteries, även portar/branddörrar till tunnlar och andra stora infrastrukturprojekt. Här finns både en vattenskärare och rullvals, som först skär och sedan formar plåten till en tank eller ett kar. 

Hanna och kollegorna tillverkar efter kundens egna ritningar, men hjälper också till med att skissa fram förslag på lösningar. De gör allt från att skära, svetsa och forma plåten till att montera på plats hos kunden, de tar även hand om eftermarknaden genom att sköta service och underhåll. I vissa fall hyr kunderna in Elajos medarbetare för att göra ombyggnationer eller installationer i t ex en fabrik. 

– Vi har både en kvalificerad och skräddarsydd tillverkning, och ibland går det snabbare än vad man kanske tror. Tack vare vår vattenskärare har vi kunnat minska våra ledtider jämfört med tidigare och kan hjälpa våra kunder betydligt snabbare, säger Hanna. 

Människorna det bästa med Elajo

På frågan om vad som är det bästa med att jobba på Elajo svarar Hanna människorna, relationen med kunderna och variationen. 

– Alla dagar ser olika ut och vi får göra många olika saker på jobbet. Men vi gör det tillsammans med varandra och våra fantastiska kunder, avslutar Hanna.