Nu har du chansen att lära känna några av oss på Elajo lite bättre!

Med våra ca 850 medarbetare är vi en stor tjänsteorganisation där våra medarbetares kompetens, erfarenheter och engagemang är vår absolut största tillgång. Vi har en mängd olika roller t ex – elektriker, mekaniker, säkerhetstekniker, ingenjörer, ekonomer, ledare och även helt nya medarbetare i branschen. Under året kommer du få möta några av oss. Förra gången fick vi lära känna Patrik Svensson i Varberg lite bättre, denna gång är det Anders Jonsson i Oskarshamn som är i blickfånget.

När anställdes du och hur kom du i kontakt med oss för första gången?
1 mars 2021 var min första dag på Elajo. Jag kände till bolaget sedan tidigare då jag bott i Oskarshamn sen 80-talet. Det var via en blänkare på LinkedIn jag såg att Elajo sökte en sälj- & affärsutvecklingschef. Jag tyckte tjänsten såg intressant ut och efter flera intervjuer och tester står det nu mera Elajo på visitkortet.

Arbetsuppgifter?
Som sälj- & affärsutvecklingschef är jag ansvarig för frågor som rör sälj och marknad på ett övergripande plan inom Elajo. 

Vad innebär det?
Oj, det är ett väldigt brett område. Det kan vara allt från att bygga en säljprocess för ett affärsområde till att kartlägga potentiella nya kunder och marknader, merförsäljningskoncept, storkundsbearbetning o s v. En sak som är viktig för mig är att alltid hjälpa till där jag har kompetens att tillföra något, sen spelar det inte så stor roll vad frågorna/uppgifterna är eller vem de tillhör då vi alla jobbar på Elajo.
 
Hur kan en vanlig dag hos dig se ut?
Den är väldigt annorlunda mot vad jag är van vid! Jag har inte haft ett riktigt jobb de senaste 16-17 åren (som min mamma utryckte det). Jag har jobbat med sälj och rest mycket både inom Sverige och internationellt, så en vanlig dag på kontoret är en ganska ovanlig dag jämförelsevis hur jag hur det har sett ut tidigare för mig😊 

Vad är viktigast för dig för att du ska trivas på jobbet och varför tycker du att Elajo är en bra arbetsgivare?
Förändring, utveckling och aldrig luta sig tillbaka och vara nöjd är några av punkterna för att jag ska trivas med ett jobb. Under åren inom ”sälj” har jag jobbat för stora amerikanska och franska bolag, med allt vad det innebär. Även om jag bara har en kort tid på Elajo är min slutsats: Elajo är ett otroligt fint bolag med bra värderingar och en härlig entreprenörsanda.

Vad anser du är den viktigaste egenskapen hos en kollega?
Att vara en bra kollega handlar i grunden om att göra sina arbetsuppgifter utifrån bästa förmåga och samtidigt anstränga sig för att bygga goda relationer. Det finns två kluster av egenskaper jag värdesätter hos mina kollegor. Dels värme och pålitlighet, dels kompetens, kapacitet och förmåga. Men det viktigaste av allt tycker jag är att man har roligt tillsammans mellan varven.

Om du fick fria händer för en dag, vad skulle du göra på jobbet då?
Lätt! Jag skulle bjuda alla anställda till en konferens och semesterresort i México som jag fick nöjet att besöka i samband med en global säljkonferens för några år sedan. Där fanns något för alla!

Vem är Anders privat?
Somliga kallar mig ”periodare” då jag gärna går all in med det jag håller på med för tillfället. Jag skulle nog beskriva mig som levnadsglad och lättsam med intresse för golf, familjen, börsen/aktier, mat och dryck, alpint, ja egentligen det mesta som gör livet roligt och värt att leva. Lite konstigt kan det tyckas men jag gillar att resa även om det har blivit mycket resande i jobbet. Tröttnar aldrig på att se nya platser och uppleva främmande kulturer. Ett måtto jag försöker leva efter är Feeling good is good enough.

 

 

Om du inte jobbade med detta, vad skulle du vilja göra i stället?
Nu kommer det där OM igen. Om förutsättningen funnits skulle jag vilja jobba som professionell golfspelare. Det finns mycket som tilltalar mig runt detta, men det jag verkligen gillar är att tävla och som golfproffs kan du tävla i stort sett varje vecka runt om i världen.

Vilka appar kan du inte leva utan?
Googel, Spotify, Avanza och Nordnet.

Vad lyssnar du helst på?
Musiksmak? Det min familj och mina vänner brukar säga om mig och min musiksmak är att det gjordes musik före och efter 80-talet och början av 90-talet. Men det är nog inte riktigt sant, även om jag gillar hårdrocken från den tidsperioden typ Metallica, Iron Maiden, Guns N Roses Nirvana o s v, Jag lyssnar även och gärna på svensk musik, allt från Ebba Grön till Hard Core Superstar. 

Favoritpodd?
Rättegångspodden, P3 Dystopia och P3 Dokumentär. Ett tips för den som gillar gym och styrketräning är Styrkelabbet en bra podd för gymråttor och glöm inte Off Limits med Jonas och Hans, sjukt rolig!  

Vad är det första du gör på morgonen?
Sträcker mig efter en dosa grovsnus. 

Om du skulle vara utan din mobiltelefon en vecka, vad skulle du sakna mest?
Kontakten med min familj och mina golfpolare, förutom det skulle jag nog klara mig rätt bra.

Vad gör du när du inte har något att göra?
Då tittar jag på någon serie eller dokumentär på HBO eller Netflix. Skulle det finnas tid över har jag svårt att avstå sport på TV. Det kan vara allt från skidskytte till golf.   

Om du fick resa tillbaka i tiden och återuppleva en händelse, vilken skulle det vara?
Då skulle jag resa tillbaka 100 år i tiden, inte för att återuppleva men för att uppleva. Jag skulle besöka golfbanan St Andrews Old Course och spela banan som den var då. Det tror jag skulle vara spännande. Troligtvis hade jag nog inte missat att besöka den lokala puben vid banan samtidigt för att diskutera spelet och banan över en pint.
 
Till sist…. Om du fick vara en fluga för en dag, vem skulle du hänga med?
Om jag visste att det inte smittade eller påverkade mig på något sätt 😊 skulle det faktiskt vara riktigt intressant att få hänga en dag med någon av historiens värsta ”dårar” typ Idi Amin, Pol Pot, Adolf Hitler eller varför inte Josef Stalin. Det skulle vara intressant att försöka förstå vad det är för person som kan ställa till med så mycket skit på ren svenska.

Tack Anders för att vi fick lära känna dig lite bättre!