Nu har du chansen att lära känna några av oss på Elajo lite bättre!

Med våra ca 850 medarbetare är vi en stor tjänsteorganisation där våra medarbetares kompetens, erfarenheter och engagemang är vår absolut största tillgång. Vi har en mängd olika roller t ex – elektriker, mekaniker, säkerhetstekniker, ingenjörer, ekonomer, ledare och även helt nya medarbetare i branschen. Under året kommer du få möta några av oss. Förra gången fick vi lära känna Robert på ETSAB lite bättre, denna gång är det Nicole Avelin som är i blickfånget. 

”Nytt” ansikte på vår IT-avdelning. När anställdes du och hur kom du i kontakt med oss för första gången?

I december 2019 flyttade jag till Oskarshamn efter några års studier i bland annat Philadelphia, USA. Redan innan jag flyttade hit sökte jag till Elajo då jag hittade tjänsten genom Lernia. Från början var tanken att jag bara skulle vara här i två månader, men fr o m mars 2020 är jag Elajoanställd.

Arbetsuppgifter?

Jag är anställd som IT-Support och IT-administratör, vilket i korta drag betyder att jag svarar i telefon för IT-supporten på Elajo och hanterar IT-relaterande ärenden i vårt ärendehanteringssystem (kallas DUO). Den administrativa delen jag har inkluderar även telefoni och växel där jag ansvarar för att ta emot diverse ändringar och beställningar som sker ute i verksamheten som jag tar vidare mot Telia och/eller mot vår växel och Touchpoint. 

Vad innebär det?

Det innebär att mina dagar varierar en del, ena dagen kan det vara många lösenordsbyten, faktura- och/eller licensfrågor och telefonen kan gå varm. Andra dagen är det i stället mer skriftliga ärenden som kommer in och då kan det handla om frågor för diverse telefonilösningar, IT-utrustning eller andra praktiska delar gällande IT. I slutändan så innebär det att jag har en daglig kontakt med flertalet personer ute i Elajoland, vilket känns otroligt roligt och givande. 

Hur kan en vanlig dag hos dig se ut?

En vanlig dag för mig är att jag kommer till kontoret strax innan 7 varje morgon. Jag börjar dagen med en kopp kaffe och startar sedan upp mina ”go to” program på datorn som används flitigt varje dag. Jag börjar alltid med att kolla av min mail och växelinfomailen som jag administrerar samt de ärenden som inkommit i helpdesken. Första samtalet brukar komma mellan 7–8 på morgonen och därefter rullar det helt enkelt på! De ärenden som kommer in är det som styr min dag.  

Vad är viktigast för dig för att du ska trivas på jobbet och varför tycker du att Elajo är en bra arbetsgivare?

Kommunikation är A och O för mig i alla relationer, det gäller också här på min arbetsplats. Att kunna kommunicera internt i teamet och med andra i verksamheten är för mig absolut viktigast! Elajo som arbetsgivare ger mig möjligheten att göra just detta och det uppskattar jag mycket.  

Om du fick fria händer för en dag, vad skulle du göra på jobbet då?
Hade varit oerhört roligt att åka ut på en turné i Elajoland och träffa alla människor jag så ofta pratar i telefon med, hade dock blivit en väldigt lång dag…

Vem är Nicole privat?
Jag har lite av en ”allt eller inget”-personlighet där jag stundvis kan bli rastlös och får ofta för mig att testa på aktiviteter av olika slag, helst tillsammans med mina nära och kära. Luftgevärsskytte är kanske det mest otippade jag sysslat med men också något av det roligaste jag testat på. Även bågskytte har kommit in i bilden då min svärfar är involverad i bågskytteklubben i Oskarshamn.  

 

Förutom detta gillar jag (hör och häpna) att spela padel. Tennis är också en favorit! Att vara ute i naturen och gå långa promenader är något jag också gillar skarpt; allt ifrån en ”vanlig” promenad i smålandsskogar till att åka på lite längre resor och vandra i flera dagar. Förra sommaren vandrade jag och min familj en led som kallas för Jämtlandstriangeln och det kan jag verkligen rekommendera, en led som passar alla!

Om du inte jobbade med detta, vad skulle du vilja göra i stället?
Med tanke på mina studier så hade jag kunnat se mig själv jobba med reklam och kommunikation, men bortsett från det så har jag alltid tyckt att radiopratare verkar vara ett roligt yrke! Jag gillar ju att diskutera och prata om allt och ingenting, så det hade kanske passat bra 😊
 
Vilka appar kan du inte leva utan? 

Just nu; Nordnet, YouTube och Instagram.

Vad lyssnar du helst på? Musiksmak?
Jag är en klassisk ”allätare” och lyssnar gärna på det som matchar mitt humör för dagen, det kan vara allt ifrån cheesy country till rock och ballader.  

Favoritpodd?
En podd som alltid funkar är P3 Dokumentär men några andra favoriter just nu är Sword and Scale, Spöktimmen och Tom och Petter – över bordet.   

Vad är det första du gör på morgonen?
 
Snoozar 😊 

Om du skulle vara utan din mobiltelefon en vecka, vad skulle du sakna mest?
Jag skulle sakna den dagliga kontakten jag har med mina vänner och familj i Stockholm och Trosa, men utöver det skulle jag nog klara mig fint utan ett tag. 

Vad gör du när du inte har något att göra?
Då brukar jag ta tillfället i akt och kolla någon bra serie eller någon rolig stand-up komedi på Netflix. 

Till sist…. Om du fick vara en fluga för en dag, vem skulle du hänga med?
En dröm jag har är att bestiga Mount Everest eller att friklättra upp för Yosemites El Capitan… Friklättring känns lite väl extremt, så sannolikheten att jag faktiskt skulle göra det är inte så stor. Är lite av en drömmare så därför tror jag att jag skulle vilja hänga med Alex Honnold för en dag; en fluga på en bergsklättrare skulle passa mig fint!

 Tack Nicole för att vi fick lära känna dig lite bättre!