Vi utbildar framtidens tekniker

Etec – ditt utbildningscenter med fokus på elteknik och automation i Oskarshamn. Vi driver gymnasieskola, yrkeshögskola och uppdragsutbildning.

Etec har funnits sedan 2002 och det nära samarbetet med näringslivet utvecklas ständigt såväl inom som utom kommunen. På Etec kan du studera modern teknik som kan leda till både framtida högskole- och universitetsstudier som direkt yrkesarbete. Vi erbjuder både gymnasie och yrkeshögskola inom elteknik och automation. Vi vill ge våra elever/studenter, näringslivet och samhället en bra teknisk utbildning och duktiga tekniker inom vårt område Automations- och Elteknik.

Dessutom erbjuder vi uppdragsutbildning där vi skräddarsyr utbildningar utifrån företagens behov och önskemål.

Kort fakta

Teknisk utrustning med hög standard
Kompetent personal
Samarbetsavtal med företag
Praktik på företag
GY – El- och energiprogrammet, inriktning Elteknik med inslag av Automationskurser
Yh – Yrkeshögskola inom Automation
UP – Uppdragsutbildningar för företag

Historia

Etec har en spännande och framgångsrik historia bakom sig.

Initiativet till Elajos Tekniska Utbildningscentrum togs av Elajokoncernens grundare Alf Josefsson. Första gymnasieutbildningen startade 2002.

Elajo är ett av Sveriges ledande el-, mekanik- och energiföretag med bred kompetens och kunnig personal. Med fokus på energieffektivisering, hög kvalité och unika lösningar vill vi öka våra kunders konkurrenskraft och vara en attraktiv affärspartner. Vi kombinerar det lilla företagets närhet och flexibilitet med det stora företagets resurser.
Elajo finns på mer än 40 orter och främst i södra Sverige. Företaget har ca 900 anställda och omsätter ca 1,1 miljard kr. Det har sitt huvudkontor, Elajo Invest, i Oskarshamn.

Fr o m hösten 2006 erbjuds även KY-utbildningar på Etec. KY är en eftergymnasial kvalificerad yrkesutbildning, som genomförs i nära samverkan med näringslivet. Teori och praktik kombineras under studietiden.

Fr o m hösten 2010 heter den eftergymnasiala utbildningen Yrkeshögskola.

Uppdragsutbildningar påbörjades under hösten 2007 och är den del av Etec som för närvarande växer snabbast.

Ekonomi

Sedan starten 2002 har vi haft en stabil och positiv utveckling. Skolan har utvecklats mycket tack vare företagens satsningar ekonomiskt och deras generösa inställning vid införskaffande av teknisk utrustning. OKG har varit huvudsponsor för processmodellen och Scania/DynaMate har skänkt två robotar.